LEASE SWAP – Τι ακριβώς είναι ?

 

Το Lease Swap (Λιζ Σουόπ) σημαίνει Ανταλλαγή Μίσθωσης και είναι ο μόνος ανώδυνος τρόπος αναδοχής συμβάσεων μίσθωσης αυτοκινήτων.
Πως όμως γεννήθηκε η ιδέα? Τι μας ώθησε να το εισάγουμε από τις ανεπτυγμένες αγορές μίσθωσης (ΗΠΑ – Βρετανία) στη χώρα μας και να το προσαρμόσουμε στα δικά μας ελληνικά δεδομένα?

Στα πρώτα χρόνια της μίσθωσης τα πράγματα ήταν αρκετά απλά:
Κάποιες, συνήθως μεγάλες εταιρείες, έχοντας την ανάγκη να παρέχουν αυτοκίνητα στο προσωπικό τους, τα μίσθωναν.
Έτσι εκτός από το φορολογικό όφελος που απολάμβαναν, απαλλάσσονταν κι από την διαχείριση του στόλου τους. Τα κέρδη ήταν πολλαπλά.

Αργότερα η μίσθωση πέρασε και σε μικρότερα μεγέθη:
Μικρότερες επιχειρήσεις με ελάχιστο ή και καθόλου προσωπικό, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιατροί και επιτηδευματίες συνειδητοποίησαν πόσο κερδισμένοι θα μπορούσαν να είναι εάν απαλλαχθούν από όλα τα ρίσκα αγοράς ενός αυτοκινήτου.

Η Limitless, η εταιρεία που γεννήθηκε για να εξυπηρετήσει αυτά ακριβώς τα μεγέθη,
με τα συνεχή δημοσιεύματά της στον ειδικό τύπο, με τα απτά και ευκολονόητα παραδείγματα της, βοήθησε όσο κανείς άλλος προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δειλά-δειλά, οι πρώτοι τολμηροί ιδιώτες μισθωτές ήταν γεγονός.
Ξεπερνώντας την λανθασμένη αντίληψη ότι η μίσθωση απευθύνεται μόνο σε εταιρείες, άρχισαν να ωφελούνται κι αυτοί από τη μίσθωση. Κι ας μην φοροαπαλλάσσονται. Τα οφέλη εξάλλου είναι πολύ περισσότερα..

Ομως αυτή η μετάλλαξη ουσιαστικά του πελατολογίου, ανέδειξε άλλου είδους θέματα:
Οι εκμισθώτριες εταιρείες, μαθημένες να εκμισθώνουν πρωτίστως μεγάλους στόλους έπρεπε να είναι διασφαλισμένες ότι δεν θα τους επιστρέφουν νωρίτερα τα αυτοκίνητα από το προϋπολογισμένο: με τη μη γραμμική απαξίωση που έχει ένα όχημα, κάτι τέτοιο θα σήμαινε καταστροφή. Ετσι, οι ρήτρες για πρόωρη επιστροφή ενός αυτοκινήτου όφειλαν να είναι απαγορευτικές. Συνήθως είναι τα μισά ή το ένα τρίτο των υπολειπομένων μισθωμάτων από την ημέρα της επιστροφής. Επίσης κάθε ποσό που είχε δοθεί στην αρχή ως εγγύηση ή προκαταβολή χάνεται.

Η λογική αυτή μπορεί να μην ενοχλεί έναν πελάτη που έχει μισθωμένο έναν στόλο δεκάδων αυτοκινήτων και κανέναν λόγο να επιστρέψει οχήματα νωρίτερα από το προσυμφωνημένο, αλλά τι γίνεται με τον μισθωτή της νέας τάξης πραγμάτων?
Με τον επιχειρηματία που μίσθωσε ένα αυτοκίνητο για δική του χρήση και πλέον επιθυμεί να το αλλάξει με κάποιο άλλο διότι άλλαξαν τα οικονομικά / ποιοτικά / προσωπικά δεδομένα του?
Για τον ιδιώτη που έχει μάθει να είναι ευέλικτος με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί και να μην είναι δέσμιος πολυετών συμβάσεων?
Με όλους εμάς που βλέπουμε τη μίσθωση ως εναλλακτικό, πιο συμφέρον τρόπο χρήσης του προσωπικού μας αυτοκινήτου?

Ακόμη, με όλους εμάς που δεν θα μας ενοχλούσε καθόλου να μισθώναμε ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Ας μη ξεχνάμε εξάλλου ότι στη μίσθωση απολαμβάνουμε εγγυήσεις και υπηρεσίες για το αυτοκίνητο που σε περίπτωση αγοράς ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

‘Ολους εμάς που θα θέλαμε να μισθώσουμε για 3, για 6 ή για 12 μήνες, αλλά θέλουμε να πληρώνουμε το χαμηλό μίσθωμα της 36μηνης ή 48μηνης μίσθωσης (ένα μίσθωμα για 12 πχ μήνες θα ήταν απαγορευτικό, ακόμη και αν κατορθώναμε να πείσουμε μία εκμισθώτρια να μας το παρέχει).

‘Ολους εμάς που θα θέλαμε να μισθώσουμε αυτό το διάστημα το Χ αυτοκίνητο και μόλις δεν μας καλύπτει πλέον να απαλλαγούμε ανώδυνα.

Ακόμη κι όσους δεν είναι ακόμη σίγουροι ότι η μίσθωση τους ταιριάζει και θα ήθελαν «μία δοκιμαστική περίοδο».

Ετσι ακριβώς γεννήθηκε η ιδέα του Lease Swap.
Χρησιμοποιώντας την απλή και δοκιμασμένη λογική των αγγελιών, όπως ακριβώς θα πουλούσαμε το αγορασμένο μας αυτοκίνητο.
Ανεβάζοντας την αγγελία μας στο διαδίκτυο, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη προβολή από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Με τα πλέον εξελιγμένα μηχανογραφικά συστήματα και τις πιο αξιόπιστες διαδικασίες της Limitless, της πρώτης και ακόμα μοναδικής εταιρείας που λειτουργεί στην Ελλάδα με τόσο αυτοματοποιημένο, πιστοποιημένο και άμεσο τρόπο.
Με τις στρατηγικές συνεργασίες και τις δοκιμασμένες λύσεις που έχουμε εξασφαλίσει για εσάς όλα αυτά το χρόνια.
Πρακτορεύοντας μόνο τις πιό αξιόπιστες εκμισθώτριες στην Ελλάδα.

Ανοίγοντας μία νέα αγορά στη χώρα μας, γνωρίζουμε ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας.
Όμως το πιστεύω της εταιρείας μας είναι ότι το συμφέρον του τελικού καταναλωτή είναι ανώτερο από οποιαδήποτε πεπαλαιωμένη και παγιωμένη αντίληψη και κάθε παράγοντας της αγοράς θα έπρεπε να κινείται με βάση αυτό εάν θέλει προοδεύσει.

 

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα